NY MUSIK

Time att fresha upp gamet här. För er trogna DMKK anhängare som finns. Ni kanske har räknat ut att denna sida är något sporadisk vad det gäller uppdateringar. Men som en periodare letar efter flaskan letar sig DMMK in i ditt flöde.

sampha

Sampha- Timmy’s prayer

Jag har beundrat Sampha ända sedan han gästade ex antal spår på SBTRKTs debutskiva, bland annat favoriten Hold on. Sedan dess har han kanske gjort sig mest känd för sin feature på Drakes Too much (bästa låten på Nothing was the same-plattan). Nu har han äntligen släppt en ny singel och helvete vad bra den är. Att något stort var på gång kunde den uppmärksamma redan känna när SBTRKT och Samphas låt TBD kom ut tidigare i år. Men att resultatet skulle bli såhär bra anade jag inte. Timmy´s Prayer är den modernaste och kanske bästa rnb spåret vi kommer höra 2016. Samphas originella röst har fått en skräddarsydd produktion bakom sig som lyfter den till nya höjder. Hur beatet går från att låta som ett enkelt 90-tals rap-beat i början till att bli mer elektroniskt och stort i slutet. Sampha gör dramatisk rnb på det bästa sätt.

Om du gillar Timmy´s prayer lyssna på: Woodkids alla låtar typ

Grande ft future

Ariana Grande ft Future- Everyday

Om vi ändå är inne på originella röster så måste vi ju ta upp Everyday. Ariana Grande har gått in i en mer vuxenkostym och har här bjudit in Future till en riktig potentiell dänga. Arianas röst passar perfekt ihop med Futures auto-tunade rap. Med en storslagen produktion och en refräng alla kan sjunga med till lär denna välta en del dansgolv i sommar. Jag gissar också på att Ariana Grande kommer vara ett hett villebråd för en del festivalbokare nästa sommar.

Om du gillar Everyday lyssna på: Ain´t no other man med Christina Aguilera

James Blake

James Blake ft Bon Iver – I need a forest fire

Att den just nu hetaste producenten och en av världens bästa sing a songwriter skulle få ihop en bra låt var kanske inte en allt för kvalificerad gissning. Men den måste ju ändå nämnas. James Blake har ett alldeles unikt sound och tillvägagångssätt att jobba med auto-tune, tillsammans med Justin Vernons falsett blir resultatet den ljuvaste elektroniska duetten du hört i år. I need a forest fire får verkligen ut det bästa ur både James Blake och Justin Vernon (när ska den mannen släppa något nytt?!). Det finns nog inte en enda artist i världen som just nu inte drömmer om en James Blake collab. Allt mannen rör vid blir till en guldfylld produktion som får dig att glömma alla problem.

Om du gillar I need a forest fire lyssna på: Fall creek boys choir, Bon iver och James Blakes tidigare samarbete.

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *