EMMEBODA

HEJ igen!!

HUR dålig har inte jag varit på att blogga? Skyller lite på Morgan som inte har pysslat iordning det tekniska med min blogg och skyller ännu mer på mig själv. Nåväl. Sen sist har jag jobbat heltid (what a way to make a living), paddlat runt hela kungsholmen, varit på skansen och klappat lemurer, klättrat runt på tak och betett mig som en riktig 14åring på sommarlov och typ vänt hela dygnet för skojs skull. Men framförallt har jag ju varit på Emmaboda!

Vi tar det från början. Jag och mina vänner packade in oss i en liten golf som antagligen tillverkades lite innan min födsel och styrde skutan söderut. Stor shoutout till Lisa som körde hela vägen från Stockholm till södraste Småland helt själv trots att hon tog körkort typ 3 veckor innan det begav sig. Vi hann köra i cirka 20 sek innan hon får ett motorstopp i en stor rondell och Noel började mumla något om att ”det här tar väl max 4 timmar”. Det tog närmare bestämt ÅTTA timmar. Kan inte tala för mitt resesällskap men jag i alla fall hade kunnat bila ner till Köpenhamn och vända upp till Emmaboda. Åka bil är skitkul!! Stämningen va ungefär såhär hela vägen ner

roadtrip

Vi lekte klassiska billekar, lyssnade på mix megapol Norrköping (en ruggigt bra mix), stannade i Tallboda och fikade med kaffe, moutain dew och chips, shoppade lite på ÖB och körde fel rätt ofta.

Efter ett och annat stopp och en och annan felsvängning i rondeller kom vi fram till Emmaboda, slog läger mitt ute i skogen, knäppte en öl och öppnade en påse nappar. Det var första gången jag tog med mig ett eget tält på festival, har alltid bara sovit i andras och det kändes typ som jag hade flyttat hemifrån, ett helt eget hem jag fick styra och ställa över själv. I fjärran hörde jag min gamla kolloledare spexa runt på scen och allt kändes harmoniskt.

Och asså jag är LEDSEN. Men det här inlägget kommer tyvärr inte behandla så mycket av musiken på emmaboda. Kände till typ 6% av lineupen och hade typ aldrig nån aning om vem som stod på scenen men jag ska försöka.

Okej så bästa på emmaboda var följande:

Silvana Imam – Hon spelade på Lördagen då det enligt uppgifter regnade 28 mm. Jag vaknade upp vid 9 och märkte att det va blött och kallt överallt, tog ett kex, fällde riktiga tårar över väderleken och bestämde mig för att ställa in hela dagen. Somnade om och vaknade 15.30 av jag hör världens bästa Silvana på scen?? Hade alltså sovit igenom 30 min av hennes spelning? Hade cirka 20 missade sms från Mohamed om hur bra det va så jag drog på mig ett par blöta jeans och sprang till spelningen. Hon ägde!! Även enda artisten jag lyckades ta kort på!

ssiiilvana

Vengaboys – Tänk er Village People fast i en 90tals-version, hypertaggade på att vara igång och gigga igen. Tror de körde boom boom boom tre eller fyra gånger. Det här ska tydligen vara en relativt nytagen bild på järngänget, ser ut som en ”vimmelbild” från vilken insparksfest som helst på alla gymnasium i hela Stockholm.

Skärmavbild 2015-07-30 kl. 21.03.34

Lite blandade spelningar – Far & son, Maskinen, Tropkillaz, Labyrint och Pleasurekraft va ruggigt bra. Sen massa andra såklart men hade som sagt inte så bra koll på vem som ens stod på scen och när så kan tyvärr inte ge en mer detaljerad lista än så.

Allt coolt ljus – Det var sjuka laserljus överallt på alla kvällsspelningar så det kändes som jag var med i spy kds 3 när de fastnar i ett TVspel. Lånar lite foton från rockfoto eftersom jag själv misslyckades totalt fotograferingsmässigt hela festivalen

Skärmavbild 2015-07-30 kl. 22.30.46 Skärmavbild 2015-07-30 kl. 22.30.24

Shorelinetimmen – Skitsoft timme som va ett välbehövligt avbrott från all dataspelsmusik jag hade matats med. Bara massa fina låtar som hade kunnats spelas när fredsfursten är dj.

Emmabodas vegetariska hamburgare – Världens godaste mat för endast 40 pix.  Hook me the fuck UP

burgare

 

ALLA MINA KOMPISAR <3 – !!!!! utan er inget mig! ni vet vilka ni är <3 jag räknar här in alla jag pratade med minst 3 minuter med på festivalen. Ni betyder…,.,

Chillen – Det var bara jättefint och mysigt och jag och Lisa x2 hittade en liten koja att softa i, se så härligt vi hade det

Skärmavbild 2015-07-30 kl. 21.18.56

Ok dags för tråkigare listan…
Sämsta på emmaboda var följande:

Regnet – men ja ni fattar vädret sög

giphy (1)

Jack the ripper i skogen – Kommer hem till base camp i skogen och Lisa och Agnes kämpar för att låsa upp hänglåset på sitt tält i mörkret. Som tur var behövde de inte kämpa länge eftersom det fanns det en alternativ ingång eftersom nån liten råttA hade skurit upp exakt HELA baksidan av deras tält.

Att det kostade hela 20 riksdaler att ladda sin mobil – ?? snacka om att försöka gå på vinst på människor och deras grundläggande behov.

Mitt virriga sinne – känns som jag tappade bort mina vänner, mig själv samt min riktning i livet cirka 3 gånger i timmen

Att Mr Cool uppträdde?? – Den lille rackaren skulle ju inte vara där över huvud taget? Ändå klampade han tydligen in ändå och smällde av nån låt som antagligen lyckades vara dålig, tråkig och stötande på samma gång.

Att de va sjukt klent med tjejer på scen – det här va ju tyvärr ingen skräll men det sög ändå. Kändes verkligen som att nästan alla på scen va snubbar. Antagligen därför jag inte kommer ihåg eller har koll på vilka spelningar jag var på, typ alla artister var likadana

wheregirls

E-type – Han va dålig. Lät som att bandet inte hade spelat ihop på minst 3 år och jag kunde inte låta bli att bli provocerad över att det är E-type som är artisten och får all cred när det är tjejer som sjunger nästan allt och han bara står i bakgrunden och mumlar ”comming up comming up” mellan några rader.

Andra roliga saker som hände: sålde min själ och gick med i ett ungdomsparti för att få lite glitter i ansiktet, hittade en mikrofon, levde loppan, fann min kusin, spelade in en musikvideo i downtown emmaboda centrum till happy birthday av flipsyde och blev igenkänd av en twitterföljare.

På vägen hem plankade vi in på ett fornminne med massa gamla stenar och käkade (hör och häpna) vegetariska hamburgare.

Tack å hej

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *