Fredsfursten presenterar förfesten

Under de senaste tiden har jag funderat. Borde jag inte skriva en bok? Jag menar varför inte? Jag är ju min generations röst (Precis som Lena Dunham säger i Girls). Vad min bok ska handla om är ännu oklart. Ska jag skriva en bok om mitt liv? Fylla 900 sidor om min historia som vit priviligerad man i övre medelklassen. Men det har ju Knausgård redan gjort….. Ska jag skriva en bok ur fantasin? Nä kommer bara skriva en usel hybrid av GoT och Harry Potter… Vad har jag stor erfarenhet av? Ja att festa! Hur kan man packa ner fest-känlsa i en bok? Jo min idé är att göra en lista på förfester man kan ha och vilka som är roliga. Så för er min exklusiva läsarskara får ni ett smakprov på olika lekar och dess fördelar samt nackdelar. Så passa på att läsa så ni kan känna er lite exklusiva (sanningshalten att jag fullföljer min bokidé är typ 0,6%).

Spela Mario kart

mario_kart_8_bowser_artwork

Världens roligaste spel kan man självklart förfesta med. Det finns flera olika varianter man kan leka under förfesten. Mina favorit är att deltagarna ska dricka så många klunkar som den placeringen man får i racen, t.ex om du hamnar 11 så  blir det 11 klunkar öl/vin/drinkar (shots är lite väll magstarkt).  Under spelets gång får du sämre och sämre körförmåga och som ett brev på posten får du dricka mer. Ett annan rolig lek är att alla deltagare börjar med varsin 50cl starköl som de måste dricka upp under racet. Enkelt tänker kanske du men här kommer det riktiga kruxet, du måste lägga undan ratten/kontrollen medan du kör. Detta resulterar ALLTID i massa tappade placeringar och stress. VARNING för att spela banan Rainbow road då insups alkohol i den mängd att festen fortsätter i fyllecell för dig och dit sällskap.

IMG_2929

resultat av rainbow road

Gossip Girl-spelet

gossip girl gif

Varför inte avnjuta lite tonårsdrama i samband med ditt drink-sippande. Det här spelet är för alla Chuck-älskande och er som inte står ut med Georgina. Varje gång en karaktär gör något som är typiskt för denna är det dags att ta en stor klunk av er Manhattan-drink. Om ni inte kommer på något själva så får ni en mall av världens bästa fredsfurste

  1. Dan – Varje gång Dan ser helt oförstående ut (typ ”jag fattar inget för jag är från Brooklyn”)
  2. Serena  – Varje gång Serena är kränkt (typ varje dialog med hennes mamma)
  3. Rufus – Varje gång Rufus ser sårad ut (så fort något av hans barn gör något ovanligt)
  4. Nate – Varje gång Nate är naiv (När han tror bättre om typ sin kriminella pappa)
  5. Chuck – Varje gång Chuck antyder till något sexuellt (ALLTID)
  6. Blair – Varje gång Blair får någon form av utbrottblairpanic
  7. Lily- Varje gång hon försöker kontrollera sina barn (typ varje dialog med hennes dotter)
  8. Eric – Varje gång Eric vet bäst (ALLTID)

Gud vad mycket det där är skrålar ni hemma i soffan, men vänta bara jag är inte klar än. Du skall även injicera alkohol om det är en skyview över Manhattan och om en scen avslutas med värsta cliff-hangern. VARNING fastna inte framför gossip girl hela kvällen, kom ihåg att det bara är en förfest. Det må vara fantastiskt men ni har en riktig fest att gå till.

Gå till Ikea

ikea

Ett besök på Ikea är kanske inte vad man förknippar med förfest. Men i en bättre värld hade det varit en kombo lika given som prosseco och tisdag. Varje gång du tittar på prislappen och tänker ”Fan vad billigt” så måste du dricka. Så fort du ser ett roligt namn på en möbel så ska du skrika det högt så får de övriga i ditt sällskap dricka. När du hör ett barn skrika/gråta måste du snabbt sätta dig på närmsta stol, den som sätter sist måste dricka. För varje vara du köper måste du ta 3 klunkar. Varje gång du går vilse är det dags att dricka. Om någon i ditt sällskap dricker rödvin så får resten av sällskapet dricka varje gång han spiller på något vitt. VARNING testa inte någon av sängarna, oddsen är höga att din roliga förfest snabbt förvandlas till en sömnfest.

ikea möbel

Viking 

En klassisk lek. bunkra upp med varsin 70:is Vodka och slå din vän så hårt på armen du kan. Turas om att slå varandra, så fort någon av er visar tecken på att det gör ont så måste hen dricka. den som får slut i sin flaska först förlorar och måste dricka resten av kompisens dricka. Den här leken behöver ingen varning alls, den är helt ofarlig och bara rolig.

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *