zaragate och stollar på internet

Tjena alla äkta skallar!!

Dags för mitt första inlägg på DMKK. Tänkte att det kunde vara smart med ett introduktionsinlägg men sen kom jag på att det är fett ointressant + chefredaktör och mastermind på dmkk, Axel, bad om ett litet inlägg om Zara Larsson och härligheterna som har pågått med expressen, günther och arga män på internet. Klart jag fixar!

Så. Vi tar det from the top.  Zara Larsson intervjuas av DN och tar upp att bråvalla inte verkar ha ett solklart genustänk då det är sjukt klent med tjejer som presenteras som huvudakter = en helt rimlig och stabil analys. Jag går in på Bråvallas hemsida och märker att jag måste scrolla förbi 24 solomän eller grabbgrupper innan jag stöter på en tjej. Enligt Niklas Westergren, marknadschef hos arrangören FKP Scorpio, är det det främst är slumpen som ligger bakom situationen. Ok. Vi säger så

Förutom det bristande genustänket nämner Zara i intervjun att marknadsföringen har varit lite tveksam, hon har inte sett sig själv på en enda affisch och hon marknadsförs inte som en huvudartist alls. Enligt en undersökning av Spotify är Zara Larsson den utan tvekan mest populära artisten (räknat till antalet lyssnare på spotify) som uppträdde på festivalen i år. ÄNDÅ marknadsförs heavy metal-band som bildades 2 år efter Zaras födsel bättre än henne?

confusedgif

Men ja okej. Kör i vind. Promota era gamla dammiga killband och gammelgäddor. Här är det slut på tramserierna tänker du. Men NEJ. Nån liten rackare på Expressen ser det här och tänker ayy ay ay vilken jackpot! Här kan vi ägna oss åt lite tråkig och usel journalistik på bekostnad av en ung tjej. Gasen i botten och virvel i tanken nu slänger vi ihop nåt smaskigt. Det magnifika resultatet:

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 23.13.34

 

Ah men vänta lite nu. Wait a second now. Helt plötsligt är Zara jätteilsken?

what

I artikeln står det att Zara går till angrepp och att hon undrar varför hon inte är en av huvudakterna. Expressen har alltså gjort en liten rewrite på intervjun i DN. De plockar citat ur sitt sammanhang och skriver en egen text runt omkring. Magisk journalistik. Eftersom Zara är unfuckawithable frågar hon expressen vad de håller på med.

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 22.30.14

 

Du saaaaaaaaa faktiskt så. fel?

JA. Jävligt fel. Det står inte nånstans i artikeln i DN som de refererar till att Zara har ”undrat varför hon inte är en huvudakt”. Folk ser artikeln och känner ett enormt behov av att dela och kommentera texten och lägga till något eget genialiskt om att hon är en bortskämd unge eller klassikern om att feministfittor ska dööööööööööö. Detta uppmärksammas av Zara och flera andra och hon påpekar för Expressen att det är rätt lågt att skriva något som inte stämmer som får människor att rasa på internet och skriva jävligt elaka saker om henne.

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 22.35.44

Som tur är har Expressen ryggen fri. Alla på redaktionen har nämligen gått på en kick off med föreläsningar om tankeläsning. Det är solklart att Zara resonerade kring varför hon var dagakt? Sånt känner skribenterna Hannes Lundberg Andersson och Lars Johansson av hur lätt som helst. Rätt onödigt att ha en egen intervju med Zara när man kan plocka citat som från ett smörgåsbord och sitta och gissa kring hur hon tänker och resonerar.

Trots att expressen är riktigt stolta och kaxiga bakom skärmen ändrar de rubriken till ” Zara Larsson: Hoppas att de har genustänk” 

Nä nu! Nu bara måste det vara slut på dumheterna tänker du. App app APP säger jag. Helt plötsligt dyker GÜNTHER upp och känner att han bara måste uttala sig. För er som inte har koll på gamla avdankade eurodiscoartister är det precis vad han är – en gammal avdankad eurodiscoartist som inte har haft en hit på ungefär ett decennium. På sin facebook skriver han ”Du är en av många fjortisbrudar som är världsberömda i Stockholm och som hypas maximalt men som inte kommer med hits utan endast en massa tjafs”. Han har uppenbarligen inte sett att Zara Larsson toppar Spotifystatistiken över akter på Bråvalla och dessutom precis har släppt en hitsingel. Han fortsätter med ”Kom igen om 10 år och tyck en massa, då har du erfarenhet och perspektiv på livet, dvs om du fortfarande är kvar i ’musikindustrin'”.

silencio

En 30 år äldre man känner att det är värt att skriva nedlåtande och elakt om en 17årig tjej. Finns det något jag har noll respekt för så är det vuxna (speciellt manliga) journalister, avdankade eurodiscoartister, bloggare, komiker etc som letar billiga poäng genom att driva med och håna unga tjejer. Ni är så jävla WEAK.

Av någon anledning är Günther inte den enda som är förbannad. Kommentarsfält fylls av arga killar. Det ser ut ungefär såhär: Vänta lite nu. Är det här en tjej som inte ber om ursäkt för sin existens? FAN va provocerande du ska dööööööö. EYyyEYyy grabbar ser ni vad jag ser? Är det här en brud som inte tänker stå ut med vår jobbiga sexism? FYFAAAaan säger jag bara. Vad skådar mitt norra öga? En tjej som inte existerar på mina och mina grabbpolares villkor? Försvinn från jordens yta ögonaböj. Här följer lite kommentarer:

zara1

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 23.28.16

 

Skärmavbild 2015-06-28 kl. 23.30.15

Jag har bara en sak att säga och jag säger det med hjälp av Paris

hilton hilton2

♀ Forza unga tjejer föralltid! ♀

TILLÄGG: Zara höll i mammans show på Bråvalla och ropade ”Fuck Günther, fuck kvinnohatare” – iconic. Kunde inte sagt det bättre själv

zaraaa

9 Comments

  1. Pingback: DMKK
  2. Åh!!♡ du e grym Ingrid!
    Först vare bra snack som sen fortsätter med det här som är minst lika klockrent.
    Fortsätt förmedla klokheter med finess ?

  3. Varför i huvudtaget ska man klaga på Bråvalla för att dom tar in bra artister som drar åt sig folk? Och just nu råkar de va så att en del tjejer inte är lika bra som en del större killar, ska Bråvalla då skita i att ta med dessa för att tänka på att de måste vara lika mycket killar som tjejer ?

  4. Älskade kusin – fantastiskt bra skrivet! Jag säger bara fuck dålig och fördummande journalistik och ?? för reflekterande kritiskt tänkande läsare. Du är bäst!!!

  5. Bra budskap, men inte proffesionellt skrivet. Dock har jag aldrig läst något från DMKK innan så vet inte om allt är skrivet så här lojt. 6/10.

  6. Genialt! Vet inte vad du har för planer, men tror inte du behöver slita ihjäl dig för att bli ex. krönikör på Aftonbladet.Birgitta Höglund hade också varit värd en ”känga”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *