True Detective 2 EP01

Efter att ha väntat i vad som känns som ett sekel för denna serie, har jag nu tittat och analyserat det första avsnittet. Här följer lite grejer som jag tänkt på under de första 55 minuterna av denna säsong. 

Styltande bromance

De 2 stora karaktärer som fått mest tid ihop är utan tvekan Detective Ray Velcoro (Colin Farrell) och skurkbossen Frank Semyon (Vince Vaughn). Men den bromsen en hade hoppats på har inte börjat kano. Nog för att Frank försöker, men det hela känns bara väldigt stelt och påtvingat. Kanske är dessa 2 själar inte gjorda för varandra? Den riktiga bromancen kanske är mellan trafikpolisen Paul Woodrugh (Taylor Kitsch) och Ray? De har iallafall en självdestruktiv livssyn att dela.

True detective 2 bromance

 

stelt

Världens bästa farsa

Om Stannis Baratheon är Westeros bästa farsa så tar Roy priset i Vinci city. Att hota sin egna son med piska honom framför hela cheerleader gänget känns inte riktigt som kärlek. Att därefter hota sin sons 12åriga mobbare med att hans ska ”våldta din pappa med din mammas huvudlösa lik” känns inte direkt som det rätta beslutet när ens son blir mobbad. Vi får se hur det går för Roy och hans försök till att få mer vårdnad över Chad.

7nsAwp5V4Vex

”Jag vill inte göra rom-coms längre”

Rachel McAdams gestaltar här ”fuck allt”-detektiven Ani Bezzerides och visar med sin prestation att tiden som söt rom-com skådespelerska är förbi. I detta avsnitt får vi lära känna både hennes syster och pappa som båda två gjort underliga karriärsval. Detta och hennes attityd får mig att tro att Ani Bezzerides kommer bli den mest intressanta karaktären att följa under denna säsong.

tumblr_nqdhi4sOJk1so9f96o2_r1_500

Den mystiska kråkmasken 

Typ det enda Frank gör i första avsnittet är att grubbla över var den där jäkla Caspere är. Vi som tittare vet ju självklart redan svaret, han sitter död i en bil med en mystisk förare. Den enda ledtråden som ges om denna mördare(?) är att han tycks äga en kråkmask. Det känns som denna mask kommer ha en essentiell betydelse under seriens gång.

true detective crow

Dream-team bildas?

I slutet av avsnittet träffar 3 av de 4 huvudkaraktärerna varandra vid platsen där Casperes lik hittas av Paul. Är detta starten på ett nytt dreamteam a´la McConaughey/Harrelson eller är bara startpunkten för en shitload av intriger mellan alla karaktärer. I mitt huvud är det senare mest troligt då det känns som alla 3 har helt olika agendor.

tumblr_nog5xqXzoi1r2igv7o9_400

arga leken börjar nu

Vi vill ha

Nu hoppas vi på lite mer supande från Rays sida och mer screen-time för Anis långhåriga flumfarsa inför nästa avsnitt. Ses då!

true detective

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *