DMKK listar ny musik

Vi på DMKK har tagit något slags sommarlov nu i juni. Men såhär några dagar efter midsommar är det iallafall dags att tipsa lite om ny musik. 

Jamie xx- In Colour

Jamie xx

Eftersom det var en dryg månad sen vi skrev om något som har med musik att göra kan denna lista bli något förlegad. Men vissa låtar måste man ju bara skriva och prata om. som Tillexempel Jamie xx och hans senaste album In Colour. Sällan har jag tagit till mig ett instrumentalt album så som jag omfamnat de somriga och dansanta tonerna från In Colour. Med klockrena samplingar skapar Jamie xx en väldigt gemytlig stämning på albumet, när man hör musiken vill man bara dansa under barhimmel till klockan 05.00. Även fast de instrumentala låtarna är suveräna så är det starkaste spåret på albumet Good times som gästas av Young Thug. Riktig hit-varning som alla kan knäppa fingrarna i takt till. Som en vän sa var ett samarbete mellan Young Thug och Jamie xx så oväntat att det nästan blev väntat.

The radio dept.- Occupied

the-radio-dept

I veckan släppte Sveriges svåraste indieband sin första EP på 5år. Occupied innehåller 2 spår och en remix av Liminals. Titelspåret Occupied är lite mer än 7minuter lång njutning. Produktionen är mörk och ackompanjerad av en lågmäld Johan Duncanson och en helt underbar basgång. Att det tagit 5år för dessa herrar att släppa något nytt är rent ut sagt sorgligt, bättre svensk indie finns ju knappt. Även andra låten på EP:n It look like heaven, but feels like hell är en finstämd och bra låt. Den har en härlig puls genom hela låten som känns perfekt att ha i öronen påväg hem från klubben. Även titeln It looks like heaven, but feels like hell kan ju sammanfatta vissa utgångar.

Robyn & la Bagatelle magique- Love is free 

Robyn & la bagatelle

Robyns nya mystiska projekt med Markus Jägerstedt och bortgångna Christian Falk släppte härom dagen sin första singel Love is free. En spretig låt som har samma klubb-feeling som Disclosures bang that. Som vanligt med Robyn är det bombastiskt och elektroniskt men det känns som det är lite mycket allt på en gång i denna låt. I versen när Robyn öser på själv är det riktigt bra men så fort refrängen och dess hemska samplingar kommer in mår man lite dåligt. Även gäst inhoppet av Maluca känns väldigt oklart. Det känns som lite många kockar har varit och pillat i denna soppa tyvärr. För det finns potential i denna nya konstellation. Vi får hoppas få se mer direkta och genomtänkta låtar senare i sommar från Robyn & la Bagatelle magique.

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *