svin och pärlor

11301573_10204252734666644_74852364_n

Jag har i elfte timmen blivit tvungen att hitta en ny favoritklubb i min aktuella hemstad. Med två månader kvar i Frankfurt har det framkommit att mitt tidigare standardställe har för vana att anlita kvinnliga strippor som kvällsunderhållning. Förklaringsvis kommer jag aldrig mer sätta min fot där. I denna dystra tid har en skinande riddare klivit fram ur askan, likt d’Arc med ett budskap från Gud (to soon?). Om Gud var hipster, upplärd på Södermalm. En tidigare för mig okänd inrättning har presenterat sig: Silbergold. Så som namnet antyder upptar denna både första och andra plats i mätningen av klubbars kvalité i staden; detta är både Ace och Baba. För mig som svältfödd på dessa typer av ställen, jag har inte varit på Södermalmsklubb på mer än ett år, är Silbergold en frälsning. Min tid här börjar löpa mot sitt slut och jag behöver återigen bli upplärd inom hur sthlm:s acceptansen fungerar. Min coolhet har tagit smällar, kompromisser har gjorts – jag bär inte längre endast svart.

Flera faktorer hos detta, för mig, nya heta inneställe får mitt surdegshjärta att fladdra likt mina fortfarande svarta högmidjade byxor.

11122322_10204252735426663_1170191830_n

1. Storleken. Detta är en otroligt liten klubb. Det känns som att kliva in i ett lager till en mindre 7eleven, men utrymmet är exceptionellt utnyttjat. Det är också helt omöjligt att tappa bort någon. Jag tror att vi alla har minst en person i kompisgänget som vi spenderat för många blöta kvällar med att leta efter.

2. Folket. Under min tid i Tyskland har jag undrat var alla coola människor är. För en lång tid trodde jag att alla flyttat till Berlin, men nu har jag hittat dem. Alla är lugna, hippa, världsvana utan att vara skrämmande. En ovanlig kombination. Jag blir inte heller vittne till något som helst ovälkommet närmade av sexuell natur.

3. Musik. Denna klubb erbjuder ofta olika temakvällar, och vi drog en vinstlott: Hiphopkväll, inriktning nostalgi. För någon som inte förstår Drakes storhet var detta idealistiskt. Vi bjuds på både Missy Elliot och Fresh Prince of Bel Air och jag är lycklig.

11326944_10204379028463910_753493736_n

4. Fotoautomat. Perfekt för vardagshipstern, givetvis bara med svartvita utskrifter, för om det inte är i gråskala, vad är det då? Genvägen till äkta estetik går igenom det svarta filtret.

5. Fotbollsspelet. Ja, alla ungdomar skolade i Sofia Skolan elevcafé, det finns ett fotbollsspel till allmänt förfogande. Reglerna är enkla, du möter vinnaren. Själva spelet är mindre enkelt då fler och fler öl förtärs. Men kombinationen öl – fotboll är alltid en vinnare. Och när fulla tjugoåringar från hela Europa försöker slå varandra i matcher på liv och död, hopträngda runt ett fotbollsspel, är alla vinnare.

11358697_10204252734146631_1686272176_n

Hedvig Nordling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *