Fredsfursten botar bakfylla

Vi har alla vaknat upp dagen efter en utgång och mått lika uselt som en kängguru utan knän. Att regeringen och riksdagen inte kommit ut med en komplett guide till fylld med lösningar mot bakfylla  är skandalöst. Men det som inte Löfven och kompani klarar av får väll jag i min roll som fredsfurste ta tag i. Härmed kommer mina bästa tips till att bota denna fasansfulla åkomma.

Fredsfurstens pyttipanna 

Detta är en bomb av fett. Receptet är väldigt enkelt, du värmer färdigfryst pyttipanna (av valfritt märke), när de är klart häller du i en rimlig mängd grädde. När det blivit en härlig smet så steker du 2 ägg och serverar till detta. Resultat blir en krämig historia som man lätt slukar efter en sen kväll.

2014-12-28 14.21.37

Fredsfurstens Knäckemackor

Jag har en teori som har 0% stöd av forskning, nämligen att det torra knäckebrödet suger åt sig all alkohol i magen. Men vem pallar trycka en torr macka när man mår som en avslagen falcon? Hemligheten är att dränka den torra mackan i fett! Mitt förslag är rikliga mängder med bregott och sedan ännu mer rikliga mängder baconost. OBS otroligt viktigt att knäckemackan har rutor, annars funkar det inte.

 

Fredsfurstens kaffekick

Den perfekta drycken efter en utekväll är ju kaffe. Men om man som undertecknad har svårt att svepa en kanna kaffe finns det ett bra knep! Gör en chococoffe, hälften oboy hälften kaffe. Det blir fett gott och man kan drycks typ 60 liter av det. Extra plus i kanten är att man känner sig som en 13-åring när man dricker det.

 

Fredsfurstens Pizza

Ring och beställ pizza. Du är värd det efter att ha kämpat dig upp på morgonen. Tips från coachen är att köpa de enklaste och billigaste pizzorna, eftersom dina smaklökar och din plånbok kanske inte är på topp.

Pizza_bella_vista

Fredsfurstens Carbonara

Inget kan bli äckligt om det innehåller bacon är ett känt ordspråk som endast män använder. Det kanske inte stämmer men få saker är bättre än bacon när man är bakis. Godaste sättet att äta bacon är i carbonara. Börja med att hacka baconet i små bitar, börja därefter steka baconet. Samtidigt kokar du pasta (gärna färsk). När baconet är välstekt häller du i lite grädde i stekpannan. Sen häller du i lite mer grädde. Är det mycke grädde nu? Bra! då kan du hälla lite till. När pastan är klar häller du över den i kastrullen och blandar alltihop. Sedan knäcker du 2-3 ägg och tar ut äggulorna och rör ner dessa i pastan. Det sista du gör innan servering är att riva en hysterisk mängd parmesan som du strör över pastan.

 

Fredsfurstens Falafel

Gå till Folketskebab eller Falafelbaren. Beställ en falafelrulle och be om extra mycket hummus och vitlöks-aioli.

IMG_7399

Fredsfurstens paniklösning

Om du testat allt ovanstående och fortfarande känner dig som en zombie i walking dead är det dags för drastiska åtgärder. Masa dig ut till närmsta bar och svep 2 kalla starköl. Om inte detta fungerar bör du genast söka vård.

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *