fantastiska medina

Medina_(3)

Eftersom mitt life är ganska hectic, har jag ännu inte hunnit skriva ett inlägg om Medinas ”senaste” låt Tills vi koolar. Jag skriver ”senaste” för att de redan har hunnit släppa en ny låt… men men bättre sent än aldrig, här kommer min djupdykning i denna prosa.

Medina börjar sin nya låt med frasen ”just idag” får jag genast upp hoppet om att duon ska göra en cover på Kentas Just idag är jag stark. Men det blir inte det. Det blir ännu bättre.

just idag av alla dar samma jidder samma knas
lust o lämna allt jag har det jag har på mig det tar jag med mig
börja om på nytt för jag e fan inte nöjd med hur det blev
nu kan jag se det klart vart felet va jag va för feg o vardagstrygg
jag måste släppa loss låt mig får testa nått
i natt ska ingen kunna rädda oss

En frustrerad människa är trött på sitt liv. Hen har fastnat i vardagen och behöver byta spår. Därför ska hen ha en natt då ingen kan rädda hen och hens sällskap. Varför hen skulle behöva bli räddad framgår inte, kanske från tristessen i vardagen. Vad hen ska testa framgår dock tydligt i refrängen

Den här e för dom coola
hoppa på bord o stolar
svettas som om vi sola
skiter i vem som ser vi kommer dansa tills vi Koolar
hoppa på bord o stolar
svettas som om vi sola
skiter i vem som ser vi kommer dansa tills vi Koolar

Låten är alltså till de personer som känner igen sig och kan identifiera sig själv som cool. Hen ska vara tillräckligt cool för att hoppa på inte bara bord utan även stolar också. Hen skall även konstant bära känslan av att vara i ett solarium. Att vara sådär crazy så man stavar koolar med 2 O utan att känna sig töntig är även de nödvändigt för att vara cool. Tillslut det viktigaste, dance like nobody’s watching dansa som att ingen ser dig eller ännu bättre skit i de som faktiskt ser dig och gapskrattar.

 

Oj oj oj oj oj oj

När man gjort allt ovanstående dammar man av en riktig grabbring och skriker oj oj oj som om man vore från Skövde.

Vill va original inte slava för ba babylon 

för många år samma prognos 

regnigt och eländigt blåst 

uppsägning asap för tiden är dyr som en AP

redan gjort allt systemet bett mig om men jag 

jag måste släppa loss låt mig får testa nått 

i natt ska ingen kunna rädda oss

Hen vill ju vara unik, men det är svårt då hen samtidigt måste slava för det persiska rikets huvudstad… Det måste ju finnas ett sätt att komma ur detta oväder? Tid är ju pengar så varför slösa tid på att jobba då? (du får ju lön av jobbet men vafan)

inga drömmar e för stora
fuck tiden vi förlora
nu lever vi för natten igen
det e därför händerna klapp klapp ljudet är maxat
jag tror att det är dags o ba skita i allt

Hen pekar långfingret åt sitt förflutna och klappar händerna åt sina drömmar. Samtidigt så skiter hen i allt. (säger inte det emot faktumet att drömma stort om man skiter i allt).

Jag har snurrat runt i timmar allting börja försvinna
marken börjar brinna under mig
Jag har snurrat runt i timmar allting börja försvinna
marken börjar brinna under mig

Hen har gått vilse och hamnat mitt i en skogsbrand. Vilken otur! Hoppas dina idoler från Medina hinner rädda dig hen!

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *