Du och Jag

Screen Shot 2015-05-08 at 10.35.32 AM.png
I torsdags kom den. Som ett barn längtat till julafton har vi längtat efter Madi Banjas andra singel. Att den skulle gästas av Lorentz har det viskats om men inte har en varit helt säker eller ens vågat tro på det. Så spelades den på musikguiden i P3 och sommarens soundtrack var funnet. För inte kan man säga något annat när en låt både kan låta ”klubbigt” och som en dag på stranden samtidigt. Lorentz auto-tuneade röst går nästintill perfekt ihop med Madis unika rap.

Produktionen är signerad Vitto Grasso vilket hörs direkt. Det är en konst att göra såpass genreöverskridande låtar som Vito gör för tillfället. Det är lika mycket hip-hop som det är pop och trap. Vitto är synnerligen en producent av sin tid, han är mannen som förnyat svensk hip-hop och brutit Redline dominansen. Bara de stråkar som är inlagda i produktionen bevisar detta.

Lorentz_Andrejofre-1

Alltså ÄLSKAR Lorentz rad ”Allt är Gucci nu, allting Louis nu”, ett tydligare tecken på att Lorentz är lycklig än när han droppar lite exklusiva klädmärken finns inte. Även att Madi Banja vill skåla med en flaska Sambouca är en smula underhållande. Otroligt genuint av Madi att name-droppa den gambianska grytan Domoda i början av låten. Känns väldigt spännande att se vad skivbolaget Lets make that happen kan skaka fram för mer artister. Både Lorentz (som driver labeln) och Madi Banja har ju varit riktiga fullträffar.

Precis lagom tills den här låten kommit ut har även Lorentz blivit klar för Popaganda vilket förhoppningsvis öppnar upp för en bokning av Madi Banja på samma festival. Mer om denna festivals spännande line-up kommer i dagarna.

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *