Artisterna till så mycket bättre

Då har tydligen Aftonbladet lagt vantarna på alla namn för årets Så mycket bättre. Som vanligt är 4 av 7 artister män, men annars tycker jag årets line-up känns spännande. Kanske inte rent kvalité mässigt men personkemin iår kan nog blir riktigt rolig. Här ger jag min snart 20-åriga syn på årets artister.

kleeruppuff

Kleerup

Denna castning gjorde mig väldigt glad, Kleerup har nog potential att piffa upp Sven-Bertil Taubes låtar till riktiga hits. Man ska heller inte glömma att Kleerup faktiskt var vokalist i bandet Me and my army och att han är rör sig väldigt flytande över olika genrer. Han har även en drös hits som antagligen kommer förstöras genom tråkiga tolkningar av typ Niklas Strömstedt. Personen Kleerup är också väldigt intressant, hans missbruk och vilda festliv samt ”flykten” till Göteborg är ämnen jag tror kommer komma upp.

Niclas Strömstedt

Mannen som jag aldrig riktigt fattar varför han är känd är alltså med iår. Han har ju typ 3 låtar man kan? Förra året gjorde ju Amanda Jensen en hyllad tolkning av När vi gräver guld i USA, så frågan är om någon artist ska försöka sig på en tolkning av denna låt IGEN?! Tror inte det… Då är det ju bara Om och Tänd ett ljus som finns kvar. Det kommer sannerligen bli hugg sexa om dessa 2 låtar för ingen har ju någonsin hört andra grejer ur Niklas alster. Strömstedt är en jätte trevlig kille men han är ju inte lika djup som en Kleerup eller okänd för allmänheten som en Myriam Bryant. Risken är stor att Niklas kommer bli mysfarbrorn som säger de mest självklara sakerna och att hans tolkningar glöms lika snabbt som hans medverkan i programmet.

Lisa Nilsson

Svensk soulpop när den är som bäst är fortfarande en aktuell beskrivning till Lisa Nilssons hit Jag har himlen runt hörnet. Jag ska erkänna att mitt egna liv precis hade börjat under Lisa Nilssons prime-time men av de låtar jag hört är det en väldigt duktig sångerska. Flera av hennes låtar håller fortfarande och hennes senaste duett med Jocke Berg tummar inte med kvalitén. Däremot har jag överhuvudtaget ingen aning om hur Lisa Nilssons personlighet är. Det hade varit tråkigt om samtalen kring henne bara kretsat kring hennes karriär och samarbetet med Mauro Scocco (när fan ska Mauro egentligen vara med i programmet!?!).

                                                                                      Lisa Nilsson i Allsång på Skansen 2013

Sven-Bertil Taube

”SPELA SVEN-BERTIL TAUBE!” brukar de flesta ungdomar skrika runt klockan 02.30 natten mot torsdag på Baba. Eller nej det är en lögn, det har  faktiskt aldrig någonsin hänt tyvärr :( Sven-Bertil Taube är dock så himla sexig, det finns lixom något stiligt välkammat över honom (OBS ÄR 100% SERIÖS). Det är väldigt kul att herr Taube ska vara med. Han är en riktig entertainer och har en framstående karriär inom både musik och skådespeleri. Med en karriär som är lika lång som framgångsrik har vi att göra med en legend. Ser fram emot hur Taubes relationer med diverse fruar och sin egna far avhandlas. Men mest ser jag fram emot den där perfekt brunbrända 80(!!!) åriga leendet som man vet har charmat både mig och min gammel-mormor.

 

INGEN FÅR DOCK RÖRA ÄNGLAMARK DEN LÅTEN ÄR FAN EN NATIONALKLENOD SOM SKA LÅTAS VARA ORÖRD

Sven-Bertil_Taube

Jenny Berggren 

I ärlighetens namn var jag tvungen att googla fram att Jenny Berggren var frontkvinna för Ace of base. Att vara sångerska i Ace of base skapar tyvärr inte heller en solklar bild i huvudet av vem hon är. Men det är klart man sprungit på All that she wants någon gång ute. Trodde dock att Ace of Base var hård rock tills typ förra året så mitt uttalande om Jenny Berggren känns både omotiverat och obetydligt. Men kul för alla som diggar 90-talet att hon är med. De ska tydligen varit dålig stämningen i den där gruppen så det kan vara kul och höra om.

Jenny_berggren_live

Ison Glasgow 

En historieberättare av rang är vad Ison Glasgow är. Kändes som den mest väntade hip-hop bokningen som man kunde göra då man redan avverkat Petter, Timbuktu och Ken Ring. Min spaning är att det här programmet kommer göra Ison super-folklig. det är ingen oväntad spaning kanske då de flesta hip-hopare blir det och det faktum att hans sommartal redan gjort honom semi-folklig. Rent musikmässigt kommer det nog också blir bra då Ison är en duktig rappare och säkert kan göra om de flesta låtarna till en mer beat-vänlig produktion. Den riktiga utmaningen blir för de övriga artisterna som måste tolka Isons låtar, oftast blir det pannkaka när killar med gitarr ska tolka rap (Plura är undantaget som bekräftar regeln. Isons dag kommer garanterat bli en gråtfest och antagligen det mest ihågkomna.

IsonoFille2Webb_18602c_400x400

Miriam Bryant

Fick sitt stora genombrott 2013 med låten push play och blev signad av house-stjärnan Zedds skivbolag. Min känsla är att detta kan bli topp eller flopp. Mycket av Miriam Bryants medverkan hänger på att hon gör bra tolkningar av de andra artisterna. Då hon själv inte har den bredaste låtkatalogen (ett problem som också Niklas Strömstedt lider av). Däremot de låtar som allmänheten känner igen är alla riktiga hits. Jag hoppas för Miriams skull att hon inte hoppat på ”Så mycket bättre”-tåget för tidigt.Mycket prat kommer såklart handla om hennes karriär utomlands.

Miriam_Bryant_2014-09-10_001

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *