NY MUSIK

Det är dags att uppdatera spotify-listan. Man får passa på att använda spotify så mycket som möjligt nu under dessa TIDAL tider. Men känn ingen oro om du inte hängt med, vi tipsar om de bästa (och sämsta) nya låtarna. 

 

Rihanna- Bitch better have my money

Rihanna har följt upp akustiska fourfiveseconds med en betydligt tyngre singel. Bitch better have my money visar på Rihannas bredd som sångerska då hon går från smörsång i ena låten till riktigt bra rap på nästa. En simpel A$AP ROCKY anhängare som undertecknad älskar såklart även den ”purple drank:t” dränkta rösten i slutet. Rihanna har sagt att hennes nästa album ska bli något alldeles speciellt, att det ska bli ett sänt där album man kan turnera i 30år med. Av den bredd vi fått höra på dessa 2 låtar känns det som att alla väggar ligger öppna.

 

 

Seinabo Sey – For Maudo

2014 klaraste stjärnskott på den svenska pop-himmlen har äntligen följt upp EP:n for Madeleine. Även For Maudo är en 4 låtar lång EP fylld med allt det där vi älskar hos Seinabo Sey. 4 låtar är precis lagom för att man inte ska hinna tappa intresset. Gosspel-körerna i avslutande låten Burial gör så gåshuden kommer fram. Vi befinner oss verkligen i prologen av en stor sångerskas karriär. Bara stjärnorna vet vad Seinabo kan uppnå.

 

Seinabo_Sey_2014

 

1987- Hej då/ Simma bland hajar

1987 har en väldigt modernt sätt att släppa musik på. Han släpper nämligen bara 1 till 2 låtar i taget. Detta ska tillslut gynna ut i ett album är min uppfattning. De låtar som släppts innan dessa 2 har hållit otroligt hög kvalité. Det har varit drömsk r&b på svenska. Något som känns otroligt i tiden. Hej då är dock inte lika vass. Den känns bara väldigt likt det han tidigare gjort och fastnar liksom inte. Den tar aldrig riktigt fart. I låtar som Michelle och Ocean finns det en starkare refräng som etsar sig fast i minnet. Däremot Simma bland hajar lugnar eventuella tvivel angående 1987s kvalitéer. Här blir vi direkt inkastad i en trasslig relation ackompanjerat av ett otroligt fräscht beat.

1987

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *