Du kan skratta du som bara har sett vårar

11058643_10203793086815735_9170114113183385219_n 11071600_10203793086695732_1796515406104019688_n

Jag vill delge er med ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat; varför män är sämst. Detta är en gammal spaning, jag värmer bara händerna vid en brinnande eld, men jag måste ventilera några av mina synpunkter.

Jag har en del erfarenheter med XY kromosomerna, många är fantastiska, men de allra flesta: helt värdelösa. Efter att ha flyttat till Tyskland har det blivit tydligare att det är något allvarligt fel med det manliga släktet. Och ja, kalla mig gärna bitter, för jag är fruktansvärt bitter, och trött. Trött på att alltid bli dömd och uttittat var jag än går, hur jag än ser ut, just bara för att jag är flicka.

Jag är medlem på ett gym (lyxigt med handduksservice, information för skryt) och om inte varje så varannan gång jag tränar, blir jag påhoppad av en annan gymmedlem, läs man. Så fort jag gör minsta rörelse i området som är ockuperat av män som lyfter tunga saker om och om igen, är det alltid någon som kommer fram och ger mig tips på hur jag kan träna bättre. Insert standard dialog:

Valfri XY: Heey, really impressing that you can bench so much… but you know, if you arch your back more, you’d have better stability.

Jag: Eh, ok. Thanks.

XY: No problem, just looking out for those who needs a little help ;))))

Spya.

10152613_10203793086735733_4268142025636945334_n 10959113_10203793086895737_8489984575174531710_n

Ett, jag har inte bett om någon som helst hjälp och behöver den inte. Eftersom jag är en ung tjej så utstrålar jag tydligen ett *hej kom och hjälp mig*, som ingen man i tajt t-shirt kan motstå. Två, för att kunna ge mig denna fantastiska kritik betyder det att du har stått och studerat mig och min teknik och jag är extremt obekväm med den vetskapen. För de som hävdar, han ville bara vara schyst och hjälpa till; ja, men då är det väl okej. NEJ DET ÄR DET INTE. Låt detta självklara uttalande går rakt in i er hjärna: alla dessa testosteronstinna bänkpressare skulle aldrig någonsin gå fram till mig med synpunkter om jag var en av dem, en snubbe. Spelar ingen roll hur urusel teknik jag hade haft, för en kille kan man ju inte rätta, hans stolthet kan ju få en törn. En tjej däremot, hon blir ju bara tacksam.

Så varför har det blivit så här. Av alla kön, varför har just män blivit så… dåliga? Trotts att detta är något av mitt field of expertise, med många år av forskning ute på fältet, så kan jag bara skylla på deras otroliga oförmåga att hantera sitt privilegium. Och jag drar er nu alla över en kam, hantera det. Jag tror att er stolthet klarar av det. Annars, skicka små söta glasburkar med era manliga tårar till mig, så ska vi se om vi inte kan ta och uppfylla en av mina stora drömmar.

tumblr_inline_mp34ccERgS1qz4rgp

”Mina sånger kanske klingar desperata, men jag vet att jag har mina goda skäl.”

– Doris Svensson

Hedvig Nordling

2 Comments

 1. Män blir också hjälpta på gymmet. Jag och mina manliga kompisar har fått råd av folk för att vi har använt oss av tekniker som kan vara direkt skadliga.
  Du kan inte ställa fram personliga åsikter baserat på personliga erfarenheter som fakta.
  Att folk inte vill att andra skadas är fan inte dåligt.
  Och inser du inte hur motsägelsefullt det är att klaga på att du blir dömd för att du är kvinna och fortsätter skriva en text där du klagar på en viss grupp (män), enbart baserat på deras kön?

  • Hej male_masterrace! Tack för visat intresse, och jag tänkte nu förklara mig lite, om det du tyckte var otydligt i min skrift. Den ”hjälp” jag får av män, erbjuds inte pga. deras oro över min skaderisk. Detta vet jag med säkerhet eftersom jag har full kontroll över min teknik, och tränar alltid skivstång och bänkpress tillsammans med min personliga tränare. Dennes kompetens bortses också ifrån av dessa ”hjälpsamma” män, även hon är nämligen kvinna. Hävdar därför att mitt tidigare uttalande står fast; två män, varav en är personlig tränare, med god teknik, blir inte bemötta med samma ”tjänster”.
   Angående din synpunkt över mitt sätt att ’dra alla över en kam’, så hänvisar jag dig till att titta in på Twittertråden #YesAllWomen. Sök även upp ordet patriarkat och dess betydelse.
   Med Vänliga Hälsningar
   Hedvig Nordling
   P.S Fick du ihop några tårar? Hör av dig om så är fallet, så kan jag hänvisa till en adress du kan skicka dem till. Kan bli lite dyrt med utrikespost dock. D.S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *