House of Cards säsong 3, 2 första avsnitten

House-of-Cards

Huset av kort hade nyligen säsongspremiär och i vanlig Netflix-anda släpptes alla 13 avsnitt samtidigt. Denna säsong börjar där den andra säsongen slutade, Frank Underwood har precis utnämnts till USA:s president och har massa nya lömska planer att smida. 

Efter ett år är äntligen väntan över, en ny säsong av House of Cards finns ute. Jag slår på första avsnittet och får direkt i första scenen en påminnelse om hur vidrig Francis Underwood är. Där står han knappt 3 minuter in i första avsnittet och håller en blomma vid sin pappas grav samtidigt som han skryter om sin egen förträfflighet, och avslutar allt med att urinera över stackars pappis gravsten som Francis dessutom själv köpt… Nej om man glömt vilket svin Kevin Spaceys populära karaktär är påminns man snabbt om detta. I nästa scen ser man hur  det lojala svinet Doug överlevt sitt överfall av Rachel. Man får följa hans väg mot att bli hel igen och får under tiden lära känna en mer sympatisk bild av honom. Man kan nästan sympatisera med honom när han ber om bilder på sina brorsbarn och får kalla handen när han försöker hjälpa Francis med America Works förslaget.

Doug_Stamper_dead

Just America Works verkar vara den stora följetongen i denna serie, hur ska Francis göra för att få igenom detta förslag som saknar stöd i både det egna partiet och bland republikanerna. Svaret efter 2 avsnitt är att Francis måste ge upp sitt stackars presidentskap för att få igenom detta. Men helt ärligt, vem tror att Mr.Underwood kommer ge upp sin titel så enkelt? Det luktar maktspel hela vägen till Freddy´s BBQ joint (Seriöst jag vill veta mer om Freddys liv nu) och är det några som är bra på spelet är det makarna Underwood.

Förresten var det bara jag som hejade på President Walker förra säsongen? Han verkade ju som en genom trevlig snubbe som bara ville vara snäll.

Att Claire kan bli en del av FN känns roligt. Tycker det roligaste i House of cards är när det fokuserar kring utrikespolitik, man förstår liksom lite mer då. Amerikanernas 3maktsystem är verkligen krångligt, jag blandar ihop kongressen och senatens uppgifter typ hela tiden. Sen att de har en högsta domstol där domarna sitter på livstid känns ju sådär fräscht.

Tillbaka till Claire dock, hur classy är inte hon som First lady? Tycker hon kan bli president istället, hon skulle aldrig urinera på någons grav iallafall hon är mycket mer classy. Hoppas hennes fotograf crush får vara med även denna säsong, de var ett fint par.

1e1e8329b766fcec84a98c28641ca9cd

Hur oklar är den där hacker-storyn? Förstår typ ingenting av hans motiv och vad han egentligen pysslar med. Kan han inte bara jobba hos FBI?

Slutsats: Jag är som vanligt helt hooked i denna serie och kommer troligtvis spendera all min lediga tid på att fundera över den. Nästa avsnitt ska tydligen Rysslands president komma på besök, låter alldeles för spännande speciellt då Pussy riot tydligen ska vara med.

Axel Lundström

DMKKs hjärta och hjärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *